Zalm met spinazie uit de oven (2024)

Vanavond heb ik trek in lekker een beetje verse zalm met spinazie uit de oven. Dit recept maak ik niet heel vaak, maar wanneer ik dat doe, geniet ik er zo intens van! Doordat je roomkaas combineert met spinazie en kaas, krijg je een heerlijke smakencombinatie die perfect bij de vis past. Daarnaast kan je het ook combineren met nog wat lekkere kruiden of een romige pasta voor erbij. Het recept is makkelijk klaar te maken en geschikt voor elk moment.

AANRADER: Met deze recepten verlies je 10-12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar

Ovenschotel zalm spinazie

Zalm is een lekker gezond stukje vis en het zit boordevol goede vetten, zoals omega 3 vetzuren. Daarnaast is zalm ook erg eiwitrijk, wat het een perfect stukje vis maakt voor mensen die graag wat meer eiwitten willen eten. Deze ovenschotel zalm spinazie is makkelijk te bereiden en is ook nog eens koolhydraatarm: een ideale maaltijd dus voor mensen die graag koolhydraatarm dineren.

Als je wel koolhydraten eet, kan je de ovenschotel eventueel wat aanvullen met een beetje rijst, wat aardappelschijfjes of een lekkere pasta. Zolang je er maar een lekker laagje kaas overheen doet, blijft het recept een groot smulfestijn! Geniet ervan!

Recept zalm met spinazie

Dit recept is vrij makkelijk om te volgen en lekker om doordeweeks te maken als een gezonde maaltijd. Ik bak vis altijd graag in de oven want dan ruikt de keuken niet gelijk zo erg ernaar. Bovendien zijn ovenschotels met vis ook een goede manier om lastige eters kennis te laten maken met de vissoort. De smaak is namelijk niet zo intens als wanneer je het los zou eten.

Wel raad ik je aan om je zalm bij de visboer te halen in plaats van bij de supermarkt. Dit is gewoon een stuk lekkerder en vaak ook verser. Kies dan voor een lekker dik stukje, zodat je zeker weet dat de vis goed mals is.

Zalm met spinazie uit de oven (1)

Zalm met spinazie uit de oven

3.8 from 9 votes

Course: Hoofdgerecht, Bijgerecht, ReceptenCuisine: OvenschotelsDifficulty: Gemiddeld

Deze zalm is vrij makkelijk klaar te maken en is perfect voor elke gelegenheid. Maak er lekker een frisse salade of een pasta bij klaar en je hebt een heerlijk vullende maaltijd op tafel staan. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 stuks zalmfilet (ongeveer 150 g per persoon)

  • 1 kuipje roomkaas naturel

  • 50 gram geraspte kaas naar keus

  • 300 gram spinazie

  • 2 el olijfolie

  • 3 tenen knoflook, geperst

  • 1/2 tl Italiaanse kruiden

  • 1/2 tl chilivlokken

  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschotel licht in met wat olie. Vervolgens doe je de knoflook, olie, chilivlokken, Italiaanse kruiden en wat peper en zout in een kommetje en roer je alles goed door elkaar.
  • Leg de zalm filet stukjes in de ovenschotel en bedek met de marinade. Laat ze daar zo’n 10 minuten staan of totdat je klaar bent met het bereiden van de andere ingrediënten. Wok intussen spinazie snel in een beetje olijfolie tot het begint te slinken en zet dan direct opzij.
  • Smeer een laagje roomkaas over elk stukje zalm en schep hierop een beetje spinazie. Bedek de spinazie ten slotte met wat geraspte kaas en bak de zalm daarna zo’n 20 tot 25 minuten in de oven of tot die helemaal gaar is. Geniet ervan!

veelgestelde vragen

  • Hoelang kan ik de zalm bewaren? Je kan de zalm tot 3 dagen in de koelkast bewaren, maar niet in de vriezer. Dan verliest de maaltijd zijn smaak en structuur.
  • Kan ik bevroren zalm gebruiken in dit recept? Ja, dat kan. De zalm zal dan mogelijk wel sneller uit elkaar vallen en minder smaak hebben dan verse zalm.

Nutrition Facts

4 servings per container

Serving Size1 porties

  • Amount Per ServingCalories674
  • % Daily Value *
  • Total Fat 95g 147%
    • Saturated Fat 45g 225%
  • Total Carbohydrate 8g 3%
    • Protein 83g 166%

      * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

      Tips voor het maken van de zalm met spinazie uit de oven

      TIP 1: Serveertip
      Serveer je zalm met een gebakken ei, een frisse salade of een romige pasta. Deze smakencombinaties passen het beste bij de maaltijd en zorgen ervoor dat je goed verzadigd bent na de maaltijd.

      TIP 2: Lekker pittig
      Wanneer je van pittig houdt, kan je eventueel wat chilivlokken of Cayennepeper door de roomkaas mengen voordat je deze op de zalm smeert. Zo wordt de maaltijd lekker pittig.

      TIP 3: Andere kruiden
      Zalm is ook erg lekker met wat rozemarijn en citroensap, of juist een beetje dille erbij. Experimenteer gerust met wat kruiden om de smaak te vinden die het beste bij jou past. Zo maak je de maaltijd nog lekkerder!

      TIP: Wil je graag 3 kilo per week afvallen met heerlijke gerechten? Deze heb je nodig

      Wat vind jij van dit ovenschotel recept?
      Laat een reactie achter en als bedankje ontvang je een leuke verrassing Zalm met spinazie uit de oven (2)

    • Misschien bij ingrediënten zetten hoeveel en wat voor soort geraspte kaas ? Verder heerlijk recept.

      Reply

      • Hoi Hillien,

        Bedankt voor de feedback! Dat waren we inderdaad vergeten erbij te zetten. Ik heb het recept nu een update gegeven en de kaas staat er als het goed is bij! Elke kaassoort is in principe toegestaan, al denk ik persoonlijk dat jongbelegen of geraspte mozzarella er het beste bij past. Geniet ervan!

        Groetjes, Team BGreat

        Reply

    • Heerlijk gerecht, past ook perfect in Keto-dieet.
      Ik heb in plaats van Roomkaas, Boursin cuisine gebruikt.

      Reply

    • *NIEUW*

      Verlies snel 12 KG overtollig buikvet in 30 dagen zonder honger te hebben met de lekkerste ovenschotels

      JA, ik wil afvallen met ovenschotels >>

      Geschreven door:Rozemarijn Kampen

      Hoi, mijn naam is Rozemarijn en ik ben niet alleen schrijver, maar ook een echte hobbykok! Een van mijn favoriete maaltijden om te maken zijn ovenschotels, omdat ze zo veelzijdig en gezond zijn. Daarom schrijf ik regelmatig nieuwe recepten om met jullie te delen.

      Zalm met spinazie uit de oven (2024)
      Top Articles
      Latest Posts
      Article information

      Author: Arline Emard IV

      Last Updated:

      Views: 5813

      Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

      Reviews: 83% of readers found this page helpful

      Author information

      Name: Arline Emard IV

      Birthday: 1996-07-10

      Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

      Phone: +13454700762376

      Job: Administration Technician

      Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

      Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.