Traybake met zalm en pesto (2024)

Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Traybake met zalm en pesto

Door Betina Oostveen Reageer

Doe jij al mee met de Traybake trend? Dat is een van de makkelijkste manieren om je avond maaltijd te bereiden want je bakt alles simpelweg op een bakplaat in de oven gaar. En ik heb een nieuwe variatie voor je namelijk een traybake met zalm pesto en aardappel schijfjes!

Zet eens een traybake met zalm en pesto op tafel

Als je aan de slag gaat met het maken van een traybake met aardappels, dan raad ik je aan om de aardappels even kort te koken of koop reeds voorgegaarde krieljes of aardappelschijfjes in de winkel. Zo verkort je namelijk aanzienlijk de baktijd van je tray met groenten en is alles tegelijkertijd klaar. Het is aan jou of je groenten lekker grof hakt of misschien ga je wel voor mooie schijfjes of plakjes met behulp van een mandoline of foodprocessor. Alleen nog even de zalm filet halverwege de baktijd toevoegen, want die hoeft maar heel kort gebakken te worden. En je zet in een mum van tijd een overheerlijk traybake met zalm en pesto op tafel.

Traybake met zalm en pesto (1)
Traybake met zalm en pesto (2)
Traybake met zalm en pesto (3)

Nog meer lekkere AGV’tjes met vis

Dit recept voor traybake met zalm en pesto is echt ideaal voor elke doordeweekse dag of dagen dat je niet veel tijd in de keuken wenst door te brengen. Maar met de combinatie vis en aardappels valt nog veel meer lekkers te maken hoor! Wat dacht je van dit culinaire AGV’tje met vis: een lauwwarme aardappelsalade met sardines? Dat is echt op en top zomers! Of maak deze kabeljauw rolletjes met spek en serveer met een fluweelzachte aardappelpuree en salade. En wat dacht je van deze kleurrijke gepofte zoete aardappel met gerookte zalm en witte asperges? Zo ontzettend lekker van smaak! Voor de visliefhebbers vind je hier nog veel meer lekkere recepten met vis terug. Enjoy!

Print

Recept: Traybake met zalm en pesto

5 Stars4 Stars3 Stars2 Stars1 Star

No reviews

Traybakes zijn je nieuwe doordeweekse maaltijd! Vol gemak en met weinig moeite. Zet vanavond een traybake met zalm en pesto op het menu! Je schuift hiervoor letterlijk een bakplaat vol groenten, aardappelschijfjes en stukken zalm in de oven en bakt daar alles samen gaar! Lekker met basilicum pesto als smaakmaker. TIP: Dit recept is nog eenvoudiger te maken met voorgesneden wok groenten uit de supermarkt!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale

  • 800 gr gesneden groenten, bijvoorbeeld:
    • 1winterpeen
    • 12 stengels bleekselderij
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 150 gr sperziebonen
    • 100 gr bloemkool roosjes
    • 100 gr broccoli roosjes
  • 500 gr voorgegaarde aardappelschijfjes * (zie notes)
  • 350400 gr zalmfilet, zonder vel
  • 2 flinke eetlepels groene basilicum pesto
  • Pecorino kaas
  • olijfolie
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd alle groenten als eerste voor. De winterpeen en bleekselderij kun je in dunne (ribbel)plakken snijden. De paprika’s snijd je in grove stukken. De sperziebonen eventueel doormidden en de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Leg de groenten en de aardappelschijfjes op de bakplaat.
  3. Meng in een kommetje de pesto met 2 el olijfolie en een flinke snuf peper. Gebruik ongeveer ¾ om de groenten op de bakplaat in te kwasten. Schuif daarna de tray in de oven en bak alvast gedurende 20 minuten.
  4. Snijd de zalmfilet in de lengte door. Draai een kwartslag en snijd vervolgens in repen van ca 2 cm dikte. Kwast deze repen ook in met pesto. Haal de tray uit de oven en schep de groenten even om. Verdeel vervolgens de vis over de bakplaat. Schuif de tray weer terug in de oven en bak nogmaals 10 minuten. Serveer de traybake direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

*Je kunt in de winkel reeds voorgegeaarde aardappels schijfjes, krieltjes etc vinden. Dit verkort je baktijd in de oven aanzienlijk en zorgt er voor dat alles gelijktijdig gaar is. Als je verse aardappels wilt gebruiken, schil deze dan en kook ze eerste 15 minuten voor in een pan water. Giet af en laat uitdampen. Snijd daarna in plakken en verwerk deze verder volgens het recept.

Traybake met zalm en pesto (5)

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze traybake met zalm, pesto, wortel en broccoli wilt gaan maken!

Traybake met zalm en pesto (6)
Traybake met zalm en pesto (7)

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zelf vanille extract maken

Volgend bericht: Tortellini ai Funghi (pasta met champignons) »

Lees Interacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Traybake met zalm en pesto (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 5783

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.