Pasta met gerookte zalm en gremolata (2024)

By Mind Your Feed onDiner

Pasta met gerookte zalm en frisse kruidige gremolata. Ziet dat er niet fantastisch uit, een bordje vol met frisse kleuren en geweldige smaken. Een heerlijk pasta recept met ontzettend lekkere gerookte zalm uit Alaska – daarover zo meer- en een romige frisse saus met citroen, peterselie en knoflook. Ultiem comfort food als je het mij vraagt en ideaal om als makkelijke en gezonde doordeweekse maaltijd met zalm op tafel te zetten.

Met dit pasta recept met gerookte zalm ga je zeker weten indruk maken…. En dat durf ik te zeggen, want bij mij gingen de borden schoon leeg… Ik begrijp dat wel, want je weet werkelijk niet wat je proeft als je deze pasta met zalm op tafel zet! Ik ga je vandaag verklappen wat het geheim in dit gerecht is en natuurlijk deel ik het recept met je, zodat jij dit pastagerecht ook op tafel kunt zetten!

Pasta met gerookte zalm en gremolata (2)

Pasta met gerookte zalm

De Italiaanse keuken is zoals je weet al jarenlang een van mijn favorieten! Toen ik door de Alaska Seafood Marketing Institute gevraagd werd om een lekker recept met hun Chinook zalm klaar te maken, dacht ik dan ook direct aan een heerlijk bordje pasta met zalm! De Chinook zalm die ik voor dit gerecht gebruik is ook wel bekend als koningszalm en wat daarmee wordt bedoeld proef je zeker.

De Italiaanse keuken is zo favoriet bij mij omdat ik hou van de pure smaken en de eenvoud van de recepten. Het gaat niet om lange lijsten met ingrediënten, maar juist om mooie combinaties van smaken en kwaliteit van de producten! Voor een bordje pasta met gerookte zalm ga ik dan ook voor wilde zalm uit Alaska.

Pasta met gerookte zalm en gremolata (3)

Pasta met gerookte zalm en gremolata (4)

Zeg je wilde zalm, dan zeg je Alaska. Zelf ken ik de beelden van de fantastische programma’s op National Geographic en Discovery, maar je kunt je er zelf vast een beeld bij vormen…. De natuur, dat landschap, die wateren, stevige stromingen…. En precies daar zwemt dus de grootste wilde zalm populatie van de wereld. Helemaal vrij in de natuur! En letterlijk tegen de stroom in, in schoon water, met ruime bewegingsvrijheid en voldoende verse voeding. Het is natuurlijk logisch dat je dit proeft wanneer je voor wilde zalm gaat!

Pasta met gerookte zalm en gremolata (5)

Wild Alaska Seafood Month

Deze maand is het Wild Alaska Seafood Month en ik werd door hetAlaska Seafood Marketing Instituteuitgenodigd om aan de slag te gaan met de wilde zalm uit Alaska. De wateren rondom Alaska zijn schoon en worden al jarenlang duurzaam beheerd. De vissers gaan de zee op met alle respect voor de natuur en houden bij hun vangst rekening met de belasting van de zee en het in stand houden van de vispopulatie en het ecosysteem.

Pasta met gerookte zalm en gremolata (6)

Wanneer je net het net als ik belangrijk vind om voor kwaliteit te kiezen, dan kies je goed door voor wilde zalm uit Alaska te kiezen. Zalm uit Alaska is volledig duurzaam gevangen en alle zalm is gecertificeerd met het MSC keurmerk. Ook is het een gezonde keuze, want omdat de zalm in het wild zwemt, bevat deze veel meer omega 3-vetzuren en minder chemicaliën dan kweekvis. En zeg nou zelf, alleen die kleur is toch al fantastisch… je ziet gewoon dat dit echt even andere zalm is!

De wilde zalm uit Alaska is onder andere verkrijgbaar bij de betere vishandels zoals Frank’s Smokehouse of online te bestellen bij Grutto. Ook in het assortiment van Albert Heijn vind je onder het merk Bart’s Fish Tales duurzaam gevangen wilde zalm uit Alaska.

Pasta met gerookte zalm en gremolata (7)

Pasta met zalm en gremolata

Ik hoop dat je inmiddels net zo enthousiast bent als ik over dit recept voor pasta met gerookte zalm. Hier thuis gingen de borden schoon leeg en dat zegt wat hoor! De wilde zalm combineer ik met een frisse gremolata. Gremolata is een Italiaanse smaakmaker, een groene saus gemaakt van verse peterselie, citroen, knoflook, een snuf zout en goede olijfolie.

Deze smaken combineren natuurlijk ook weer fantastisch met de zalm! De romige saus bij dit gerecht maak je uiteraard zelf klaar en zoals je gewend bent, voeg ik graag wat frisse groenten toe aan mijn pastagerechten en maak ik deze pasta met zalm af met kappertjes… Je wilt aan de slag hè, dat snap ik heel goed. Buon appetito!

Pasta met gerookte zalm en gremolata (8)Pasta met gerookte zalm en gremolata (9)

Pasta met gerookte zalm en gremolata (10)

Pasta met gerookte zalm en gremolata

Makkelijk recept voor romige pasta met gerookte zalm en frisse Italiaanse smaakmakers als peterselie, citroen en knoflook, met spinazie en doperwten.

Print Pinterest

Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten

Bereidingstijd: 15 minuten minuten

Totale tijd: 20 minuten minuten

Hoofdgerecht

Italiaans

Pasta recepten, Vis

Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram tagliatelle
  • 250 gram gerookte Chinook zalm
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 400 gram verse spinazie
  • 40 gram platte peterselie
  • 2 takjes dille
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 ml kookroom
  • snuf peper

Bereiden

  • Begin met het maken van de gremolata. Dit is de Italiaanse saus gemaakt van peterselie, citroen en knoflook. Hak de peterselie fijn. Was de citroen en rasp de schil. Snij de knoflook heel fijn. Doe de peterselie met het citroenrasp en de knoflook in een schaaltje en schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij. Roer door en zet opzij.

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar - al dente - giet dan af, en zet in de pan even opzij.

  • Schil en snipper de uien. Maak nog een teentje knoflook schoon. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de ui hierin aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Schenk dan de kookroom bij de ui en pers het sap van ½ citroen erbij uit.

  • Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg ook de doperwten toe en warm deze even mee. Schep dan de tagliatelle in de pan en voeg ook de gremolata toe. Schep alle ingrediënten goed door elkaar.

  • Snij de dille fijn en voeg samen met een snuf peper toe aan de pasta. Verdeel dan de Chinook gerookte zalm over de pasta en serveer direct! Bij pasta met vis voeg je eigenlijk geen kaas toe, maar mocht je Parmezaan willen gebruiken dan kun je dit uiteraard naar smaak doen!

Calorieën: 637kcal | Koolhydraten: 74g | Eiwit: 30g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 10g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer

Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al opPinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Pasta met gerookte zalm en gremolata (11)

Ga jij aan de slag met dit recept voor pasta met gerookte zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor denieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed opFacebook|Twitter|Bloglovin|Instagram|Pinterest

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Deze blogpost betreft een samenwerking met Alaska Seafood Marketing Institute. Lees hier mijndisclaimer.

Pasta met gerookte zalm en gremolata (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5843

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.