Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum - Little Spoon (2024)

door Stefanie 5 Reacties

Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum - Little Spoon (1)Met een hartige taart zit je altijd goed. Wat dacht je van deze mini quiche met zalm, spinazie en basilicum? Lekker bij de brunch, lunch of in kleine punten bij de borrel.Scroll door naar beneden voor het recept.Of lees eerst nog even een avontuur uit mijn treinleven.

Milkshake

Ik zit in de trein. Onderweg naar Amsterdam voor een event met blogcollega’s. Het is nog vroeg dus echt tijd om te ontbijten had ik niet. Neem wat Skyr mee met granola. Ik eet graag Griekse yoghurt maar ben nu deIJslandse variant aan het uitproberen. Het is best lekker eigenlijk, maar niet lauw uit een bakje met zachte granola en een inhoud die in mijn tas alvast tot een soort milkshake is gevormd.De buurvrouw in de trein, verre buurvrouw, want er zit een gangpad tussen ons, pakt ook haar ontbijt erbij. Crackers, met sla en kipfilet. Elke hap die ze neemt kraakt het. Normaal haat ik dit soort geluiden, maar nu loopt het water me in de mond. Met lange tanden neem ik nog een hap van mijn eigen zielige ontbijt. Waarom nam ik ook geen cracker mee? Met roomboter en kaas of desnoods kipfilet, waar ik eigenlijk een beetje van gruwel.

Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum - Little Spoon (2)

Make-up sessie

Dan is het tijd voor een make-up sessie. Ook dat doet mijn buurvrouw. Denk nu niet dat ik haar nadoe, maar stiekem gluurde ik wel even welke onderdelen van haar gezicht ze onder handen neemt. Het ziet er een stuk professioneler uit dan bij mij. Ik slijp mijn wenkbrauwpotlood in mijn make-uptasjs. Waarom ik dit doe is een raadsel, want als ik er op een later moment iets uitpak strooi ik slijpsel. Als het nou confetti was, maar nee. Omdat het nog schemert, poeder ik mijn gezicht op gevoel.Vervolgens lak ik mijn nagels. Jas op schoot en tassen naast me. De lak zit er nog niet op of ik heb al iets nodig uit één van die hutkoffers. Waarom? Ik besluit rustig af te wachten tot de nagels droog zijn. Op dat moment beweeg ik toch. Een natte nagel tegen een andere vinger en een veeg auberginekleur op mijn arm. Natuurlijk. Het geheel ziet er weer lekker verzorgd uit, zeker in combinatie met de extra dikke en donkere stukken lak die ik er niet afgekrabt kreeg.

Amsterdamse wervelwind

Op de wc in de trein – jak, soms kan het niet anders – constateer ik dat ik vandaag een good hair day heb. Zodra ik uitstap en bij de bushalte ben, is dat gevoel compleet verdwenen. De wind speelt met mijn haar is niet van toepassing. Mijn krullende lokken worden meegenomen in een Amsterdamsewervelwind. Coupe krul is nu coupe ontembaar pluis. Ik hoopte te kunnen zeggen dat het me goed stond. Het viel toch wat tegen.

Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum - Little Spoon (3)

Winterswit

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming constateer ik dat mijn playsuit –je weet wel zo’n kort pittig jumpsuitpakje – ineens wel heel veel decolletétoont. Dat is leuk inde zomer met een bruin borstje (en nee geen borstjes) maar nu met dat winterswit bedek ik mezelf liever wat meer. Ik hield de boel bij elkaar met een veiligheidsspeld. Dat is mijn signature accessoire. Geen naald en draad in de buurt? Ik pak wel een veiligheidsspeld. Ook als er wel iets van garen op de pak ligt. Het is trouwens niet zo’n bescheiden kleintje. Eerder een grote, die vroeger gebruikt werd om stoffen luiers mee vast te maken. It’s fashion, you know.En dan loop je op een event met meiden die tip top verzorgd zijn. Haar mooigestyled, gezicht in de plooi en outfits om door een ringetje te halen. Tja, daar sta je dan. Soms wil ik een echte dame zijn maar het lukt me niet daar in te slagen.

Mini quiche

Terug naar het recept voor de mini quiche. Iets wat me beter afgaat. Als je een hap neemt van deze mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicumproef je het voorjaar. De kleine hartige taarten zijn perfect van te voren te bereiden. Nog even kort opwarmen in de oven of serveer ze koud. De mini quiche snijd je net zo makkelijk in kleine punten. Dan heb je een heerlijk hapje voor bij de borrel.

Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum
Voor 8 mini quiches of 1 grote quiche

Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum - Little Spoon (4)

Dit zit erin:

  • 1 rol bladerdeeg, ik gebruik Tante Fanny
  • Roomboter, voor het invetten van je taartvormen
  • 3 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • Peper
  • Zout
  • Kleine bos basilicum, fijngehakt
  • 250 gr gerookte zalm, in reepjes
  • 100 gr rauwe spinazie, grof gehakt
  • Tuinkers

Dit heb je nodig:

  • Kleine taartvormen of 1 grote vorm
  • Kom
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de taartvormpjes in en bekleed met bladerdeeg.
  3. Klop de eieren en crème fraîche in een kom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Roer de basilicum erdoor.
  4. Verdeel de spinazie en gerookte zalm over de bodem van de quiches en schep de vulling erover.
  5. Bak 25 tot 30 minuten of tot de vulling stevig is. Garneer de taartjes met wat tuinkers.

TIP!Heb je geen kleine taartvormpjes? Je kunt ook een muffinblik gebruiken. Houd dan een iets langere baktijd aan.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook,tag Little Spoon op Instagram of op Twitteren gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum - Little Spoon (5)
Dit recept ontwikkeldeik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Lente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum
  • Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker
  • Eiersalade met knapperige Parmaham
  • Crumble met appel, framboos en stemgember
Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum - Little Spoon (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 5847

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.